ДМ - світ годинників

Найбільший магазин годинників у Чернігові.
Ми працюємо для Вас з 2000 року.

Типи годинників

Типи механізмів годинника

- МЕХАНІЧНІ годинник - це годинник, в який час вимірюється за механічними коливаннями маятника або системи баланс-спіраль. Джерелом енергії в таких годинниках зазвичай є пружина або гирі.

- КВАРЦЕВИЙ годинник - це годинник, в якому еталоном часу є електромагнітні коливання, що виробляються генератором на основі кварцового резонатора. Як правило, джерелом енергії в них є батарейка.


Порівняння різних типів годинникових механізмів


Порівняння характеристик механічного та кварцового годинника
  Механічні годинники Кварцовий годинник
Точність ходу, нормальна +40/-20 сек /добу +/- 20 сек/місяць
Точність ходу,максимальна +/- 7 сек/добу +/-5 сек/рік
Автономність (звичайна/максимальна) 40 годин/20 діб 2 роки /10 років
Стійкість до ударів низька значна
Втрата точності при зміни температури значна низька
Термін служби 10 років (вище за регулярного чищення-мастила) 5-10 років (залежить від класу)
Ремонтопридатність висока низька


Кварцовий годинник



Переваги кварцового годинника
Кварцовий годинник більш точний, ніж механічний. Звичайний механічний годинник може забезпечити точність порядку 40 сек в день. Найкращі механічні +/- 5 сік на день. Звичайний, найдешевший кварцовий годинник забезпечує точність 20 сек на місяць, а найкращі кварцові порядку 5 сек на рік.
Надійність Механізм кварцового годинника має менше деталей і тому на порядок надійніше, ніж механізм механічного годинника.
Кварцовий годинник не бояться ударів Механізм кварцового годинника не має важких деталей, чутливих до ударів. Удари, що трапляються при звичайній екплуатації, не можуть вивести з ладу кварцовий годинник
Кварцовий годинник не потрібно заводити, і можна довгий час не турбуватися про те, що він зупиняться Сучасний кварцовий годинник вимагає заміни батарейок не частіше ніж раз на 2-3 роки. Є моделі, батарея в яких розрахована на термін служби до 10 років
Кварцові механізми дешевше у виробництві і в них зустрічається менше виробничих дефектів Завдяки відсутності в механізмі великих навантажень і можливості використовувати для виготовлення деталей механізму пластик, виготовлення деталей та складання кварцового годинника піддається майже повній автоматизації, у той час як при виготовленні механічного годинника завжди використовується ручна праця.


Механічний годинник



Параметри механічного годинника
Відсутність необхідності змінювати батарейку Це означає незалежність від сервісу, від наявності батарейок і відсутність витрат на неї
Велика ремонтопридатність Будь-яку відсутню деталь механічного годинника майстер в принципі може виготовити (в умовах добре оснащеної майстерні та за наявності належної кваліфікації). Несправні деталі кварцового механізму, як правило, не можуть бути виготовлені поза заводом. Механічний годинник будь-якого ступеня старості може бути відремонтований зі збереженням оригінального механізму, кварцовий після припинення заводом-виробником виробництва запасних частин (чіпів) може бути відремонтований тільки шляхом повної заміни механізму.
Потенційно великий термін служби Кварцовий годинник з'явився порівняно недавно, а історія механічних налічує не одну сотню років. Останні мають імідж більш довговічних та престижних. У порівнянні з механічними, кварцовий годинник програє в довговічності, т.к. пластмасові деталі схильні до саморуйнування і кварцові годинники залежать від джерела живлення. Наприклад, ртутні батарейки, які застосовувалися в першому кварцовому годиннику, зараз не випускаються. Тобто, кварцовий годинник, випущений на початку 70-х, зараз працювати не буде - наші сучасні батарейки їм не підходять.


Spring Drive



Годинник Spring Drive це - симбіоз традиційних механічних годинників та сучасних електронних технологій. Цей годинник поєднує в собі всі найкращі сторони механіки та кварцу.

Хронометр



Це годинник із високою точністю ходу.

Хронограф



Це механізм, здатний вимірювати тривалість відрізків часу за допомогою спеціальної стрілки, яка запускається та зупиняється натисканням кнопки.